onsdag 21. mars 2012

Burlesk - glamour, show og kvinnefrigjøring !


Burlesk er sexy, show, glam, dans, livsglede og ikke mist feminisme. Dette var ikke noe som dukket opp for å friste menn, det er jentenes show i alle aldre og former. I mange land har dette vært kultur i lange tider. Akkurat nå har det fått en oppsving og vi finner show og burlesk dans til og med i treningsbransjen :) Sverige har nå fått fart på sakene, men her i Norge går det tregt….. I Stocholm kan du nå se show med jevne mellomrom , sist ble 600 biletter revet bort i en fei (se min anbefalte sider nedenfor) - de har tom fått en egen burleskskole. Det er fristenende for en bestemor å arrangere en tur med dans og show…. Men hva er egentlig burlesk ?

Burlesk er i moderne forstand en kombinasjon av dans, sang og striptease, ofte med et frekt og humoristisk blikk på kunsten. Men det var ikke slik det startet, burlesk står for "spøk". De lavere arbeiderklasser harselerte, karikerte, etterapet og latterliggjorde den mer seriøse litteratur og skuespill for overklassen. De finnes mange grener innen burlesk , men striptease delen kom først inn senere og spesielt i de illegale klubbene i USA under alkoholforbudet fikk de mer frekke formene boltre seg. Googler du burlesk og leser wikipedia vil du se at det er mange former for "burlesking".


Svenske Siren , kjend som "the rebel with a corset" har gjort seg kjend i burleskverden som en formfull vamp med glitrende korsett, høge hæler som river hodet av barbiedukker  - og hun ber forøvrig alle stereotyper og kunstige kvinneideal reise til h..... for å si det mildt. En skikkelig "booster" for aksept av alle kvinnelige former og størrelser :) Hun utfordrer tabuer og normer i dagens samfunn så det synger!  det handler om å ta bort normer om hvordan en sexy kropp skal se ut.  Så mine damer ; Er vi en vamp fordi vi klær oss sexy ? er vi billig i høye hæler og røde lepper ?



Her kommer diverse hjemmesider :
www.swedish-siren.com
www.frauleinfauke.se (kurs/workshops og show)
www.burlesk.se (et av mange forum for burlesk interesserte,men denne er på svensk :))
www.chicago75.se (billetter)
www.minboduir.se ( Fantastisk magasin om vintage,pin up, rockabilly og burlesk)
www.retroella.se/blogg - frisør blogg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar