fredag 3. februar 2012

1930 - Ladylike og formfullt

Etter det frigjorte 20 tallet med rette kjoler og guttete sveiser , blir det når mer fokus på klær med lekker livlinje og myke linjer, håret blir mykere da permanenten virkelig gjorde sitt inntog . I 1930 ble det virkelig glamour, og ikke mist ble det laget praktiske dagligplagg for damer. Før hadde det ikke vært behov for så praktiske klær da man ofte hadde hjelp i huset. Med de nye frigjorte damer som deltok mye mer på alle områder i samfunnet økte behovet for nye typer klær.  Dermed fikk vi et klart skille mellom dag og kveld.

                                                          
Stilikon Marlen Dietrich


Lekre strømper
gjorde sitt inntog. De ble laget i silke eller ryon ( kunstsilke), etter hvert kom nylonstrømpene .
Før dette var det stort sett bare praktiske varme strømper..... ikke serlig sexy, så en silkestrømpe med søm bak var en  revolusjon ! Pga nye teknikker i beskjæring av stoff dukket kvinner opp i de mest fantastiske "gresk gudinne" kjoler som ser ut som de er drapert på kroppen. Felles for kjoler og skjørt er at de er kortere fremme enn bak. I 1933 kom også den revolusjonerende plastglidelåsen som var perfekt til kjoler og skjørt. Sist men ikke mist ble halterneck kjempe populært. Og hva passer vel bedre til en drapert kjole med åpen rygg enn en halterneck :)


Jeg har akkurat slukt Boardwalk empire som er imponerende tidsriktig ! Her ser du virkelig 20 tallets moter og liv. Downtown Abbey sesong 2 skildrer på en fantastisk måte de endringer som kom frem mot 30 tallet. Begge serier er herlig ærlig mot stilen og epoken og anbefales herved :)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar